Момчил Димитров е първият българин, спечелил си място в това престижно

...
Момчил Димитров е първият българин, спечелил си място в това престижно
Коментари Харесай

Русенски атлет ще представи България на световния шампионат по триатлон в Хавай

Момчил Димитров е първият българин, спечелил си място в това влиятелно състезание

Русенският атлетМомчил Димитров ще показва България за международния шампионат по триатлон на IRONMAN, който се организира годишно в Кона, Хавай. Той се класира за надпреварата през август 2021 година, когато със спринт в последните метри на бягането във Франкфурт, Германия, се подрежда измежду първите пет в своята възрастова група. Това го прави първия българин, спечелил си място по време в това влиятелно състезание, отбелязва.

Състезанието Ironman се състои от 3,8 км плуване, последвано от 180 км колоездене и 42,2 км тичане в тази поредност и без пауза. Световното състезание изправя участниците пред спомагателна компликация поради изискванията на осъществяване – висока температура и мокрота. Класирането и завършването на такова съревнование е фантазия за всеки триатлет.

Момчил към този момент е на острова, където прави последни тренировки и се аклиматизира преди старта си на 08.10.2022 от 19:50 българско време.

Можете да наблюдавате представянето му посредством приложението Ironman Tracker и спортен номер 2551 или посредством линка – .

А с цел да подкрепите неговото присъединяване можете да извършите подаяние на следния линк – 

Неговите усещания и резултати ще бъдат отразени както по време, по този начин и след края на надпреварата на Фейсбук страницата му – 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР